content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Možnosti iskanja
Domov Mediji Pojasnjujemo Raziskave in publikacije Statistika Denarna politika Euro Plačila in trgi Zaposlitve
Predlogi
Razvrsti po

Statistika 

Statistika je ključna za premišljene odločitve

Zanesljivi statistični podatki o finančnih in denarnih gibanjih nam omogočajo, da sprejemamo dobro utemeljene odločitve. 

ECB in nacionalne centralne banke pripravljajo uradno statistiko o stanju gospodarstva.

Ta statistika podpira vsa področja dela ECB, kot so denarna politika, finančna stabilnost in bančni nadzor.

Zakaj je statistika pomembna

IZPOSTAVLJAMO

16%

Delež posojil, gotovine in vlog v javnem dolgu

V podatkovnem nizu javne finance so objavljeni novi podatki o posojilih, gotovini in vlogah. Ta kategorija javnega dolga je leta 2022 predstavljala približno 16% BDP euroobmočja.

Objava na blogu

Dostop do podatkov

Spodaj je na voljo seznam vseh platform in storitev, prek katerih imate dostop do naših podatkovnih virov.

Podatkovne storitve

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Denarna gibanja v euroobmočju

Preverite, kakšna je najnovejša stopnja rasti posojil gospodinjstvom in podjetjem ter kako hitro se povečuje ponudba denarja.

Statistične objave o denarnih gibanjih

Okvir za upravljanje in kakovost statistike

Za evropske nacionalne centralne banke je zelo pomembno, da pripravljajo kakovostne statistike. Prizadevajo si za dobro upravljanje, uporabljajo standarde visoke kakovosti in skrbijo za zaupnost informacij.

Okvir za upravljanje in kakovost

Zmanjševanje vrzeli v podatkih o podnebju

V okviru podnebne agende smo objavili začetni sklop podnebnih kazalnikov, da bi analizirali, kako bodo podnebne spremembe vplivale na finančni sektor. To je sestavni del prizadevanj, da bi zmanjšali vrzel v podatkih o podnebju ter spremljali prehod v zeleno gospodarstvo.

Podnebni kazalniki

Interaktivni pregled inflacije v euroobmočju

Kako se meri inflacija in kakšna je razlika med merjeno in zaznano inflacijo? Odgovor lahko najdete v tej publikaciji, ki vsebuje primerljive in vedno sveže podatke o inflaciji, predstavljene v interaktivnih grafikonih, zraven pa še kalkulator osebne inflacije. Na voljo v 23 jezikih Evropske unije.

Publikacija

Zaprosite ECB za statistične informacije

Iščete točno določene statistične podatke ECB? Za javno objavljeno statistiko velja politika prostega dostopa in proste uporabe. Pošljite nam zahtevek in v njem opredelite, kaj vas zanima, in odgovorili vam bomo takoj, ko bo mogoče.

Vse strani v tem razdelku