content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Statisztika 

A statisztika a megalapozott döntéshozatal előfeltétele

A megbízható pénzügyi és monetáris statisztikák elősegítik a megalapozott döntéshozatalt. Az Európai Központi Bank és a nemzeti központi bankok hivatalos statisztikái a gazdaság állapotát mutatják be. A statisztikai adatok az EKB tevékenységének minden részén – a monetáris politikában, a pénzügyi stabilitásban és a bankfelügyeletben – egyaránt fontos szerepet töltenek be.

A statisztikák jelentősége

TÉNYADATOK A KÖZÉPPONTBAN

16%

A hitelek, a készpénz és a betétek aránya az államadósságban

A államháztartási pénzügyi adatállományban új hitel-, készpénz- és betétadatokat közöltek. Ez az államadósság-komponens 2022-ben az euroövezeti GDP mintegy 16%-át tette ki.

Olvassa el a blogbejegyzést!

Hozzáférés az EKB adataihoz

Összegyűjtöttük az összes olyan felületet és szolgáltatást, amelyek hozzáférést biztosítanak az adattárainkhoz.

Adattáraink

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Monetáris folyamatok az euroövezetben

Érdemes megnézni, hogy milyen ütemben bővült legutóbb a lakossági és a vállalati hitelállomány, valamint hogy milyen ütemben nő a pénzkínálat.

Statisztikai adatközlés a monetáris folyamatokról

Statisztikai irányítási és minőségi keretrendszer

Az európai nemzeti központi bankok nagy súlyt fektetnek a színvonalas statisztikák összeállítására. Elkötelezték magukat a jó szervezetirányítás mellett, magas színvonalú minőségi előírásokat alkalmaznak, és garantálják a bizalmas adatkezelést.

Irányítási és minőségi keretrendszer

Az éghajlattal kapcsolatos adathiány pótlása

Éghajlat-politikai programunk részeként a kapcsolódó mutatókból álló induló csomagot tettünk közzé, amellyel elemezhető, hogyan hat a klímaváltozás a pénzügyi ágazatra. Ezzel is pótoljuk az éghajlattal kapcsolatos adatok hiányát, és figyelemmel kísérjük a zöld átállás folyamatát.

Éghajlattal kapcsolatos mutatók

Interaktív betekintés az euroövezeti inflációba

Hogyan mérjük az inflációt, és mi a különbség a mért és az érzékelt infláció között? Az Európai Unió 23 nyelvén elérhetők a naprakész, összehasonlítható, interaktív vizuális elemekkel szemléltetett inflációs adatok és a személyes inflációs kalkulátor.

Bővebben

Statisztikai adatok igénylése az EKB-tól

Egy bizonyos EKB-statisztikát keres? A nyilvánosságra hozott adataink díjmentesen hozzáférhetők és újra felhasználhatók. Küldjön igénylést, pontosan megjelölve a kért adatokat. Rövid időn belül válaszolunk.

Ebben a szekcióban található oldalak