content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
European Central Bank - eurosystem
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Onderzoek & publicaties

Ons monetair beleid steunt op economisch onderzoek

We doen economisch onderzoek naar zeer uiteenlopende onderwerpen. Ons beleid wordt daar beter van, en de brede welvaart van de Europeanen dus ook.

Economisch Bulletin

Het Economisch Bulletin bevat informatie die de basis vormt voor de beslissingen van de ECB over het monetair beleid. Het komt acht keer per jaar uit, twee weken na elke monetairbeleidsvergadering (vier keer per jaar in het Nederlands) en belicht de economische situatie en vooruitzichten.

Het laatste Economisch Bulletin

Research Bulletin

Het maandelijkse Research Bulletin bevat een selectie van recent onderzoek van ECB-economen naar zeer uiteenlopende economische en financiële onderwerpen.

Het Research Bulletin

Financial Stability Review

In de Financial Stability Review worden de mogelijke risico's voor de financiële stabiliteit in het eurogebied geanalyseerd. Financiële stabiliteit is een noodzakelijke voorwaarde voor gelijkmatige inflatie en daarom essentieel voor ons.

De Financial Stability Review

Macroprudential Bulletin

Banken moeten kapitaalbuffers opbouwen wanneer de economie krachtig is, zodat ze in moeilijke tijden ondersteuning kunnen bieden. In ons meest recente Macroprudential Bulletin leggen we uit waarom een positief-neutraal percentage van de anticyclische kapitaalbuffer en een meer geharmoniseerde benadering bij de vaststelling ervan belangrijk zijn voor effectieve buffers.

Lees ons Macroprudential Bulletin

Onderzoekspapers

Net als andere grote centrale banken doet de ECB ook onderzoek. De bevindingen daarvan worden in onderzoekspapers gepubliceerd.

Overzicht onderzoekspapers

Onze onderzoekers

Onze onderzoekers voeren op macroniveau analyses uit naar een hele reeks onderwerpen die relevant zijn voor de ECB. Hun werk ligt ten grondslag aan de ECB-besluiten op alle beleidsterreinen. Meer weten? Lees hier wie ze zijn en wat ze doen.

Onze onderzoekers
CONFERENTIES EN SEMINARS
Meer informatie over toekomstige conferenties en seminars en hoe u kunt deelnemen.
WERKEN EN NETWERKEN

Kansen voor onderzoekers

Werken bij de ECB

Zou u als onderzoeker willen werken bij de ECB? We bieden interessante en uitdagende banen voor onderzoekseconomen, stageplekken voor studenten en fellowships voor jonge onderzoekers en academici.

Onze fellowships en andere mogelijkheden

Netwerken

Via diverse netwerken leiden en coördineren we onderzoek dat ten goede komt aan onze besluitvorming.

Onze onderzoeksnetwerken
Geen expert? Bekijk onze explainer
Meer info
Waarom doet de ECB onderzoek?

Alle pagina's in dit deel