content here is the anonymously transparent proxied version of ecb.europa.eu   X
Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Explainers

In onze explainers worden ingewikkelde onderwerpen in begrijpelijke taal uitgelegd

Met onze explainers proberen we ingewikkelde onderwerpen rond centraal bankieren voor iedereen begrijpelijk te maken. Hebt u zich ooit afgevraagd welke gevolgen onze monetairbeleidsbeslissingen voor u hebben of wat bitcoins zijn? U vindt het antwoord in heldere teksten, video's en infographics.

Waarom zijn stabiele prijzen zo belangrijk voor de ECB?

De prijzen stabiel houden is het belangrijkste doel van de ECB. Maar wat bedoelen we eigenlijk met stabiele prijzen? Is het niet voor iedereen beter als de prijzen dalen en het leven goedkoper wordt? Lees meer over prijsstabiliteit en waarom iedereen daar beter van wordt.

Waarom zijn stabiele prijzen zo belangrijk?

Kan de ECB zomaar alles doen wat ze wil?

De onafhankelijkheid van centrale banken is wereldwijd punt van discussie. Waarom is die zo belangrijk? En kunnen de centrale banken dan ook doen wat ze willen? Lees hier waarom de ECB onafhankelijk is, maar toch verantwoording moet afleggen en wat u daaraan hebt.

Waarom is de ECB onafhankelijk?

Wat is de Europese Centrale Bank?

Wilt u weten wat de ECB doet en welke gevolgen dat heeft voor uw dagelijks leven? Lees onze explainer.

Wat is de Europese Centrale Bank?

De ECB legt uit

Weinig tijd? Eén minuutje is genoeg voor onze explainervideo’s. In deze video legt collega Jean-François uit dat de ECB verantwoording aflegt aan het Europees Parlement en hoe ons werk voor u daar beter van wordt.

Onze explainervideo's
MEER WETEN?

Meer over de ECB en het monetair beleid

Ga met ons in gesprek: de ECB Youth Dialogue

Onze besluiten zijn van invloed op je dagelijkse leven. En dus willen we niet alleen vertellen wie we zijn en wat we doen, we willen jou ook de kans geven om met ons te praten. Via onze Youth Dialogue kan dat.

Meer over de ECB Youth Dialogue

Kom langs: het bezoekerscentrum van de ECB

Vanwege de coronapandemie zijn onze gebouwen momenteel helaas niet te bezoeken. Meer weten over de ECB en wat we voor u doen? Doe dan een virtuele rondleiding door ons bezoekerscentrum.

Neem een kijkje in ons bezoekerscentrum

Alle pagina's in dit deel