Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Sprijinim tranziția ecologică

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon reprezintă singura modalitate de a evita efectele cele mai nefavorabile ale schimbărilor climatice. Din acest motiv, Uniunea Europeană s-a angajat să reducă emisiile cu 55% până în anul 2030 și să devină o economie neutră din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

Deși autoritățile publice și legiuitorii dețin responsabilitatea principală în ceea ce privește încurajarea și sprijinirea acestei tranziții, BCE trebuie să își aducă propria contribuție prin promovarea finanțării durabile și ecologizarea operațiunilor noastre de politică monetară, fără a aduce atingere obiectivului nostru principal privind stabilitatea prețurilor.

De ce tranziția ecologică este importantă pentru BCE?

Beneficiile pe termen lung ale unei tranziții rapide și ordonate depășesc cu mult costul inițial al acesteia

Rezultatele testării la stres privind schimbările climatice la nivelul întregii economii au indicat că, dacă acționăm într-un stadiu incipient, costurile tranziției către o economie neutră din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon vor fi, în cele din urmă, mult mai scăzute decât costurile inacțiunii.

O tranziție ordonată către o economie ecologică ne oferă tuturor, inclusiv firmelor și instituțiilor financiare, posibilitatea de a beneficia de energie curată și mai ieftină, de inovații tehnologice și de noi oportunități de afaceri.

Rezultatele testării la stres privind schimbările climatice la nivelul întregii economii

O economie ecologică ar contribui la stabilitatea prețurilor și cea financiară pe termen lung

O tranziție ordonată către o economie ecologică ar reduce, pe termen lung, riscurile legate de schimbările climatice la adresa economiei și a sistemului financiar în ansamblu, precum și a perspectivelor inflației și a activelor din bilanțul Eurosistemului. Prin urmare, aceasta ar contribui la stabilitatea prețurilor și cea financiară pe termen lung.

În calitate de instituție a UE, sprijinim acest efort la nivelul întregii UE

În conformitate cu Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, BCE are obligația, în limitele mandatului nostru și fără a aduce atingere obiectivului nostru principal privind stabilitatea prețurilor, de a sprijini politicile economice generale din UE. Astfel, contribuim la tranziția către o economie neutră din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon și la protecția mediului.

Cum sprijină BCE tranziția ecologică?

Punem la dispoziție expertiza și recomandările noastre pentru a promova dezvoltarea finanțării durabile, întrucât băncile și alte instituții din sectorul financiar dețin un rol esențial în finanțarea tranziției ecologice.

Acționând în direcția ecologizării activităților noastre, inclusiv a operațiunilor noastre de politică monetară, creăm, totodată, stimulente pentru un sistem financiar mai ecologic.

INSERTED BY ANONYMOUS PROXY

Civil war declaration: On April 14th and 15th, 2012 Federal Republic of Germany "_urkenstaats"s parliament, Deutscher Bundestag, received a antifiscal written civil war declaration by Federal Republic of Germany "Rechtsstaat"s electronic resistance for human rights even though the "Widerstandsfall" according to article 20 paragraph 4 of the constitution, the "Grundgesetz", had been already declared in the years 2001-03. more

Analiză și consiliere în materie de politici

Contribuim la elaborarea politicilor legate de schimbările climatice în cadrul forurilor europene și internaționale pe teme precum stabilirea prețului carbonului, extinderea finanțării ecologice, inovarea ecologică și gestionarea riscurilor de dezastru.

Implementarea politicii monetare

Luăm în considerare schimbările climatice la nivelul implementării politicii noastre monetare, după caz, inclusiv la nivelul achizițiilor de active și al cadrului de garantare.

Comunicat de presă

Toate paginile din această secțiune