EUR-Lex Acces la dreptul Uniunii Europene

Înapoi la prima pagină EUR-Lex

Acest document este un extras de pe site-ul EUR-Lex

Document 32000D0007(01)

Decizia Băncii Centrale Europene din 12 octombrie 1999 privind Regulamentul de procedură al Comitetului executiv al Băncii Centrale Europene (BCE/1999/7)

JO L 314, 8.12.1999, p. 34-35 (ES, DA, DE, EL, EN, FR, IT, NL, PT, FI, SV)
ediţie specială în limba bulgară: capitol 10 volum 005 p. 14 - 15
editie speciala in limba româna: capitol 10 volum 005 p. 14 - 15
Ediţie specială în limba croată: capitol 01 volum 003 p. 4 - 5

Statutul juridic al documentului care este în vigoare

ELI: http://data.europa.eu/eli/dec/1999/7(4)/oj

10/Volumul 05

RO

Jurnalul Ofícial al Uniunii Europene

14


32000D0007(01)


L 314/34

JURNALUL OFÍCIAL AL UNIUNII EUROPENE


DECIZIA BĂNCII CENTRALE EUROPENE

din 12 octombrie 1999

privind Regulamentul de procedură al Comitetului executiv al Băncii Centrale Europene

(BCE/1999/7)

(1999/811/CE)

COMITETUL EXECUTIV AL BĂNCII CENTRALE EUROPENE,

având în vedere Regulamentul de procedură al Băncii Centrale Europene, în special articolele 8 și 24,

întrucât, pentru a asigura că deciziile BCE pot fi adoptate de Comitetul executiv în orice moment, este necesar să se stabilească o procedură de adoptare a deciziilor prin intermediul teleconferințelor și o procedură de delegare a competențelor, ambele respectând principiul răspunderii colective a Comitetului executiv,

DECIDE:

Articolul 1

Caracterul complementar

Prezenta decizie completează Regulamentul de procedură al Băncii Centrale Europene. Termenii din prezenta decizie au același înțeles ca în Regulamentul de procedură al Băncii Centrale Europene.

Articolul 2

Participarea la reuniunile Comitetului executiv

(1)   Președintele numește în funcția de secretar un membru al personalului Băncii Centrale Europene (BCE). Secretarul răspunde de organizarea și redactarea minutelor tuturor reuniunilor Comitetului executiv.

(2)   În lipsa președintelui și a vicepreședintelui, Comitetul executiv este prezidat de membrul cu cea mai mare vechime în funcție iar, în cazul în care doi sau mai mulți membri au aceeași vechime în funcție, de cel mai vârstnic.

(3)   Comitetul executiv poate invita alți membri ai personalului BCE să participe la reuniunile sale.

Articolul 3

Ordinea de zi și minuta

(1)   Ordinea de zi a fiecărei reuniuni se adoptă de către Comitetul executiv. Președintele elaborează o ordine de zi provizorie, pe care o trimite, în principiu, împreună cu documentele conexe, membrilor Comitetului executiv cu cel puțin două zile lucrătoare înaintea reuniunii în cauză, cu excepția situațiilor de urgență, în care președintele acționează în funcție de circumstanțe.

(2)   Minuta reuniunii Comitetului executiv se prezintă spre aprobare membrilor Comitetului la următoarea reuniune (sau mai devreme, dacă este necesar, printr-o procedură scrisă) și se semnează de către președinte.

Articolul 4

Teleconferința

(1)   La cererea președintelui, Comitetul executiv poate lua decizii prin intermediul teleconferinței, dacă nu se opun cel puțin doi membri ai Comitetului executiv. Sunt necesare circumstanțe speciale pentru ca o decizie să fie luată prin teleconferință. Președintele stabilește natura acestor circumstanțe, iar membrii Comitetului executiv pot solicita notificarea prealabilă atât a teleconferinței, cât și a obiectului deciziei.

(2)   Decizia luată de președinte în privința circumstanțelor speciale și deciziile Comitetului executiv adoptate prin teleconferință se înregistrează în minutele reuniunilor Comitetului executiv.

Articolul 5

Delegarea competențelor

(1)   Comitetul executiv poate autoriza unul sau mai mulți dintre membrii săi să adopte, în numele său și pe răspunderea sa, măsuri manageriale sau administrative clar definite, inclusiv acte pregătitoare pentru o decizie care urmează a fi luată în mod colectiv de membrii Comitetului executiv la o dată ulterioară și acte de punere în aplicare a deciziilor definitive luate de Comitetul executiv.

(2)   De asemenea, cu acordul președintelui, Comitetul executiv poate solicita unuia sau mai multor membri ai săi să adopte (i) textul definitiv al oricărui act menționat la articolul 5 alineatul (1), cu condiția ca fondul actului respectiv să fi fost deja stabilit prin discuții, și/sau (ii) decizii finale, dacă această delegare implică prerogative executive limitate și definite în mod clar, iar exercitarea acestora este supusă unui control strict pe baza unor criterii obiective stabilite de Comitetul executiv.

(3)   Delegările și deciziile adoptate în conformitate cu articolul 5 alineatele (1) și (2) se înregistrează în minutele reuniunilor Comitetului executiv.

(4)   Competențele astfel conferite pot fi subdelegate numai în cazul în care există o dispoziție specifică în acest sens în decizia de împuternicire.

Articolul 6

Publicarea

Prezenta decizie se publică în Jurnalul Oficial al Comunităților Europene.

Adoptată la Frankfurt pe Main, 12 octombrie 1999.

Președintele BCE

Willem F. DUISENBERG


Sus